DEN HEMLIGA KOCKEN LAGAR – DEL 9 – HAMBURGARE PÅ HÖGREV

20 december - 11:27

Middag: Saftiga burgare 2.0
Recept: Apporved Food by JW

Nytt recept på hamburgare. Denna gång ÄNNU enklare och ÄNNU godare.
Gå till en bra mataffär med charkdisk. Be om en fin bit HÖGREV som de får mala åt dig. Blanda INTE i något i färsen. Du ska göra så lite som möjligt med den. Du får inte pressa ihop fasta fina burgare utan ta en lagom stor bit (200-300 gram) och forma till en nästan rund boll utan att pressa (har ni förstått det nu?), den håller ihop ändå.

Utan att ha i något stekfett i den HETA pannan så lägger du i dina burgare. Pressa sen så snabbt som möjligt till dem med stekspaden (nu får du pressa). De formar sig perfekt utan att gå sönder. Konsistensen på färsen är OUT OF THIS WORLD! Salta och peppra lätt. Vänd sen efter några minuter när de fått färg. Salta och peppra igen. När de börjar bli färdiga kan du steka ett par bra passande brödskivor lite lätt. De får både yta, färg och smak från saften som sipprar ut från burgarna. Du kan lätt äta den som jag, helt naturell, utan ost, ketchup, sallad etc. Eller så fyller du den med massa godsaker men prova först en tugga utan något till.

/JW genom Gustaf som blev sugen på hamburgare IGEN!

4 Responses to “DEN HEMLIGA KOCKEN LAGAR – DEL 9 – HAMBURGARE PÅ HÖGREV”

  1. Max timander skriver:

    JW – word till din matlagningsstil. Gillar den, lik min. Om du addar mig på facebook så kan jag bjuda in dig till en väldigt aktiv hamburgerdiskussionsgrupp :)

  2. Lars skriver:

    Ni är på god väg till en ”riktigt” hamburgare men den behöver i mitt tycke förädlas lite mer innan den håller shake shack klass! Högreven är perfekt som utgångspunkt men man BÖR ta i extra fett(som man får tag i över charken) så den landar på 25-30% fett sen så BÖR man mala med betydligt grövre hål, 6-8mm för att få den luftig och fin.
    Simma lugnt pojkar

    • Gustaf Ollas skriver:

      Fan nu tror jag att vi håller på att sammanföra en grupp burgar-experter! Lars – Grym input, intresse eller yrke? =) Kan du bjuda mig på en sådan burgare? :D
      Max – rock on!

    • JW skriver:

      Absolut men man måste tänka liiite på macros också. Speciellt om man som jag äter ett kilo av denna burgare.

      Ska tänka på det där med hålstorleken nästa gång men jag garanterar att mina burgare var tillräckligt luftiga.

Lämna ett svar


+ åtta = tretton